1845 RWDM eerste klasse 2023 52

| Fans en spelers van RWDM vieren promotie naar de Jupiler Pro League, vorige maand.

Anderlecht, Union en RWDM kennen donderdag hun kalender

© Belga
21/06/2023

Donderdag (vanaf 12 uur) stelt de Pro League de kalender van de Jupiler Pro League van volgend seizoen voor. De presentatie vindt plaats in het Atomium in Brussel.

De Pro League zal in het iconische gebouw in de hoofdstad niet alleen de eerste confrontaties van de Jupiler Pro League onthullen, maar ook die van de Challenger Pro League en de Lotto Super League.

De drie Brusselse clubs die volgend jaar aantreden in de Jupiler Pro League weten dan meteen waar ze aan toe zijn. Fans kunnen donderdagnamiddag in hun agenda alvast de data van de vele Brusselse derby's noteren.

De Jupiler Pro League bestaat volgend seizoen na drie seizoenen met achttien ploegen opnieuw uit zestien teams. De top 6 na 30 speeldagen vecht onderling uit wie er met de titel aan de haal gaat in de Champions' Play-offs. De clubs op plaatsen 7 tot en met 12 eindigen in de Europe Play-offs, met als inzet een barragewedstrijd voor het laatste Europese ticket. De punten van elk van deze twaalf clubs worden bij aanvang van de play-offs gehalveerd. De laatste vier clubs (nummers 13 tot en met 16) werken Relegation Play-offs af die bepalen wie degradeert naar de Challenger Pro League. Er zijn minstens twee en maximaal drie dalers. Hier is er geen halvering van de punten.

De Challenger Pro League start volgend seizoen met zestien ploegen, vier meer dan dit seizoen. Dinsdag werd op de Algemene Vergadering van de Pro League nog beslist dat de aanwezigheid van U23-teams in de Challenger Pro League en amateurreeksen "voor onbepaalde duur" werd verlengd.

Na een bloedstollende ontknoping ging de titel in de Jupiler Pro League afgelopen seizoen naar Antwerp. Racing Genk en Union streden met de Great Old tot de laatste minuten mee voor het kampioenschap. RWDM speelde ten koste van Beveren kampioen in de Challenger Pro League en komt volgend seizoen dus uit in de hoogste afdeling. In de Lotto Super League veroverde RSC Anderlecht een zesde titel op rij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Jupiler Pro League , voetbalkalender , RWDM , Union Saint-Gilloise , RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni