Anderlecht-verdediger Najar is opnieuw maanden out

© Photo News

RSC Anderlecht zal Andy Najar komend seizoen opnieuw een tijdje moeten missen. De Hondurese rechtsachter liep vorige maand tijdens een oefeninterland een zware knieblessure op. De 26-jarige Najar moet opnieuw onder het mes.

Najar kwetste zich op 6 juni in de wedstrijd tegen Paraguay, een voorbereidingsduel op de Gold Cup. Hij viel toen in, maar moest net voor affluiten opnieuw worden gewisseld met een knieblessure.

Aanvankelijk ging men uit van een licht meniscusletsel. Onderzoek in België bracht een scheur in de voorste kruisbanden aan het licht. Dergelijke blessure betekent doorgaans een inactiviteit van zes maanden.

Pechvogel Najar

Najar bleef de voorbije jaren niet gespaard van blessures. Onder meer een gescheurde kruisband, een hamstringblessure en een bovenbeenletsel hielden hem lang aan de kant. Vorig seizoen kon Najar wel dertig matchen voor paars-wit afwerken.

De blessure van de Hondurees is een streep door de rekening van trainer-speler Vincent Kompany. Het is niet uitgesloten dat paars-wit op zoek gaat naar een nieuwe rechtsback. Enkel Alexis Saelemaekers komt nu nog in aanmerking voor de rechtsachterpositie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?