RSCA-speler Najar: 'Verschaeren is de toekomst van deze club'

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 4 en zondag 5 mei 2019

Andy Najar blikte tevreden terug op de eerste overwinning van Paars-wit in Play-off 1. Hij was ook vol lof over de 17-jarige Yari Verschaeren. "Ik wil hem helpen om nog beter te worden, hij is de toekomst van deze club", aldus Najar.

Het was een bescheiden feestje in de kleedkamer volgens Anderlechtspeler Najar. "De Clasico winnen tegen Standard, dat doet altijd deugd", zei de Hondurees. "We hebben er hard voor gewerkt, zij konden maar één keer scoren ook al speelden we met tien tegen elf."

Na de uitsluiting van Bornauw in minuut acht van de wedstrijd hield Sporting inderdaad vrij makkelijk stand, dat bevestigde ook verdediger Dennis Appiah. "Of we nu met tien of elf waren, we wilden erg graag winnen en zullen dat de komende matchen proberen herhalen."

Yari Verschaeren maakte het eerste doelpunt en was de uitblinker bij RSCA. "Hij is de toekomst voor deze club", zei Najar. "Ik wil hem helpen om beter te worden."

Mogelijk geeft de vijfde plaats, waar Anderlecht nu staat, nog recht op Europees voetbal. Dan moet KV Mechelen wel veroordeeld worden tot degradatie via het dossier van de matchfixing. Het is ook gespreksonderwerp bij de spelers. "We moeten alles doen om weer in de Europa League te spelen", besloot Najar.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?