| Yari Verschaeren moest in de tweede helft de strijd staken. Hij verzwikte zijn enkel en moest met een draagberrie van het veld worden gedragen. Over de ernst van de blessure is voorlopig niets geweten.

Anderlecht verliest Verschaeren met blessure in puntendeling tegen Standard

Godfried Roelant
© BRUZZ
15/12/2019

Anderlecht heeft op het veld van Standard een punt gepakt na een 1-1-gelijkspel. Echt verdiend was dat niet, want de Luikenaars waren in alle facetten van het spel beter dan de Brusselaars. Met een schamel punt ziet paars-wit de hoop op een ticket voor Play-off 1 weer wat meer in rook opgaan.

We spoelen meteen door naar minuut 40. De camera’s op Sclessin zoomen in op het gezicht van sportief directeur van Anderlecht Michael Verschueren en voorzitter Marc Coucke. Beide staren ze met een uitgestreken gezicht in de verte nadat Amallah de Vurige Stede nog wat meer in vuur en vlam heeft gezet met de openingsgoal na een knappe combinatie. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het moet ongetwijfeld door de hoofden van de twee heren hebben gespookt en is de perfecte samenvatting van een woelige week voor paars-wit.

Waar is Roofe?

Het bestuur van Anderlecht vuurde donderagavond op de website van de club een open brief af op de fans. Die moest iedereen die daar nood aan had inzicht verschaffen in de werking van paars-wit. Maar laat ons eerlijk zijn, het was vooral een poging om tijd te kopen. En kan je hen ongelijk geven? Met een altijd beladen match tegen Standard in het vooruitzicht was damage control zeker geen overbodige luxe. Dat bleek al na het eerste fluitsignaal. Het scheelde niet veel of Van Crombrugge mocht zich meteen omdraaien na een kopbal van Avenatti.

De doelman is met uitzondering van een paar schoonheidsfoutjes de enige die bij Anderlecht al heel het seizoen op niveau speelt. Dat kunnen we moeilijk zeggen van de rest van de ploeg. Als de Brusselaars alsnog Play-off 1 halen, dan heeft mirakelman Van Crombrugge daar meer dan een groot aandeel in.

De snelle Doku verdient wel een pluim voor zijn acties op de flank en ook Kayembe deed in de eerste helft zijn best om af en toe eens het spel te verdelen. Met vlagen voetbalde de recordkampioen zich zo eens van onder de Luikse druk uit, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Resultaat na 45 minuten: nul schoten binnen het doelkader en Roofe die in de grote rechthoek slechts een keer de bal raakte. Hoe is het zover kunnen komen?

Resultaat na 45 minuten voetballen: nul schoten binnen het doelkader en Roofe die in de grote rechthoek slechts een keer de bal raakte. Hoe is het zover kunnen komen?

Verschaeren met lelijke blessure

De tweede helft startte met een zagende Standardcoach Michel Preud’homme. Die ging bij scheidsrechter Lardot ostentatief een gele kaart voor de bezoekers vragen. Zijn smeekbeden werden aanhoord, want nog geen twee minuten later kreeg Kayembe een geel karton onder zijn neus geduwd.

Het kwartier dat erop volgde, kreeg Saelemaekers een unieke mogelijkheid om Anderlecht op gelijke hoogte te brengen. Maar de jonge snaak, die tegen de Rouches niet meer opereerde vanop de ondertussen voor hem vertrouwelijke nummer 10-positie, maaide naast de bal.

Even later verstapte Verschaeren zich bij een aanval. Hij verzwikte daarbij zijn enkel en werd met een draagberrie van het veld gedragen. In zijn plaats kwam Adrien Trebel. Die mocht zich zoals gewoonlijk bij een passage op het veld van zijn ex-club opmaken voor een striemend fluitconcert bij elk balcontact.

De impact van de roodharige middenvelder op het spel van Anderlecht was niet meteen voelbaar. Toch slaagde paars-wit erin om te scoren. Een zondagsvoorzet van Luckassen waaide via Gavory voorbij doelman Bodart en belandde zo bijna per ongeluk bij Roofe. Die nam dit geschenk maar al te graag in ontvangst aan en tikte de bal simpel in het lege doel: 1-1.

Standard vergeet het af te maken

De goal deed het voordeel wel niet overhellen naar de andere kant, in tegendeel. Wanneer Dewaele met een tweede gele kaart mocht gaan douchen kreeg de recordkampioen het lastig. Standard drukte Anderlecht voor de rest van de match terug op de eigen helft.

Op de 75ste verjaardag van het Ardennenoffensief kregen we zo een nieuwe blitzkrieg te zien in het zuidelijke landsdeel. Laifis, Lestienne, maar vooral een inlopende Amallah had altijd moeten scoren op een voorzet van Avenatti.

Dat gebeurde niet en zo houdt Anderlecht met een puntendeling de laatste hoop op een ticket voor Play-off 1 levend. Maar dan zal het volgende week thuis tegen Racing Genk en vervolgens op bezoek bij Antwerp wel uit een ander vaatje moeten tappen.

Geen woorden, maar daden dus. Alleen zo zal Anderlecht ook opnieuw op de steun van alle supporters kunnen rekenen. Dat geven wij Verschueren en Coucke op een blaadje.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Sporting Flagey, RSC Anderlecht, Standard, Yari Verschaeren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni