Anderlecht versus Milan, Zenit en Malaga

EVC
© brusselnieuws.be
30/08/2012
RSC Anderlecht moet het in In de groepsfase van de Champions League opnemen tegen AC Milan, Zenit Sint-Petersburg en Malaga. Dat is bepaald op de loting voor de Champions League in Monaco. "We moeten hoger durven mikken dan de derde plaats."

Milan werd vorig seizoen tweede in Italië, na Juventus, maar verkocht deze zomer wel enkele vedetten, zoals Ibrahimovic. Bij de Russische kampioen Zenit speelt Rode Duivel Nicolas Lombaerts. Malaga werd vorig seizoen vierde in Spanje. Het plaatste zich voor het eerst voor de Champions League door Panathinaikos in de voorronde te kloppen.

Het wordt geen makkelijke klus voor paars-wit. Met de moeizaam bedongen kwalificatie dinsdag in eigen huis tegen het Cypriotische Limassol wist RSCA zich alvast te verzekeren van 17 miljoen euro aan inkomsten. Heel wat Anderlechtspelers maakten vooraf bekend graag tegen het grote Barcelona te willen spelen. Hun wensdroom is dus niet uitgekomen.

'Hoog durven mikken'
Coach John van den Brom is ondanks het zware programma toch ambitieus. "Je moet hoger durven mikken dan de derde plaats", klonk het. "Vooral thuis moeten we in staat zijn om punten te pakken. Wij willen sowieso Europees overwinteren."

Als Anderlecht derde eindigt in zijn poule, mag het naar de Europa League."Overwinteren is zeker de ambitie", zei manager Herman Van Holsbeeck na de loting. "Milan is duidelijk favoriet voor groepswinst en Zenit wordt elk jaar sterker. Malaga is echter Real Madrid niet, dus tegen hen valt er misschien iets te rapen. Ik heb vernomen dat er financiële problemen zijn en dat er spelers vertrokken zijn."

De Champions League-campagne van paarswit begint op dinsdag 18 september uit bij AC Milan.De eerste thuiswedstrijd is voor 3 oktober, wanneer Malaga op bezoek komt.




Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni