| Diagne in actie bij het Turkse Galatasaray.

Anderlecht vist achter het net: Diagne naar concurrent Club Brugge

TRO
© Belga
02/09/2019

De Senegalese spits Mbaye Diagne komt dan toch niet naar voetbalclub Anderlecht. Club Brugge kaapt hem op de laatste dag van de transfermarkt voor de neus van Vincent Kompany en co. weg.

Club Brugge huurt de aanvaller voor een seizoen van de Turkse topclub Galatasaray. Het heeft ook een aankoopoptie bedongen. De afgelopen dagen leek hij nochtans op weg naar het Lotto Park. Verschillende media maakten gewag van een op handen zijnde overgang naar Anderlecht. Hij had daar de moeilijk scorende voorhoede moeten versterken.

Diagne heeft een verleden in de Jupiler Pro League bij Lierse (2014) en Westerlo (2015), telkens op huurbasis van Juventus. Destijds viel de Senegalees vooral op door zijn wispelturigheid, maar het voorbije anderhalf seizoen vond hij in Turkije erg vlot de weg naar de netten. In de terugronde van vorig seizoen kwam hij bij Galatasaray tot elf goals in twintig matchen. In het kalenderjaar ervoor bij Kasimpasa deed hij nog beter met 32 treffers in 36 duels.

Bij Club Brugge moet Diagne voorin de concurrentie aangaan met recordaankoop David Okereke. Opvallend: blauw-zwart zit in de Champions League in dezelfde poule als Galatasaray. Diagne komt dus al snel zijn ex-ploeg tegen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel, Sport, Sporting Flagey, RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni