RSC Anderlecht rondt transfer Kemar Roofe af

© Photonews
| Kompany en co krijgen Engelse versterking: de 26-jarige Kemar Roofe tekende een contract voor drie jaar bij paars-wit.

RSC Anderlecht heeft dinsdag de transfer van aanvaller Kemar Roofe afgerond. De 26-jarige Engelsman met Jamaicaanse roots komt over van de Engelse tweedeklasser Leeds United. Hij tekende een contract voor drie jaar.

"Met Kemar Roofe hebben we de spits gevonden waar we al een tijdje naar op zoek waren," zegt sportief directeur Michael Verschueren op de website van paars-wit.

"Hij is een echte goalgetter en zal dus een grote meerwaarde betekenen voor het team." Roofe is een jeugdproduct van West Bromwich, maar kon daar nooit doorbreken.

Na een seizoen bij vierdeklasser Oxford United trok hij in 2016 naar Leeds. Afgelopen seizoen was hij in 32 wedstrijden in het Championship goed voor 14 doelpunten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?