Anderlecht voelt hete adem Zulte Waregem

© FM Brussel
04/03/2013
In de eerste voetbalklasse komt Zulte Waregem tot op drie punten van leider Anderlecht. In de tweede afdeling was er winst voor White Star. FC Brussels verloor zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Benjamin Nicaise. In derde B ging Union onderuit bij Grimbergen.

In de eerste klasse stond enkel een inhaalwedstrijd op het programma: Zulte Waregem won zondag in extremis bij Charleroi met 0-1. Door de nipte overwinning nadert de ploeg van Francky Dury met nog twee speeldagen te gaan tot op drie punten van leider Anderlecht.

Paars-wit werd zaterdagavond uit de finale van de Beker van België gehouden door Racing Genk. De Limburgers haalden het na een zeer lange en zenuwslopende strafschoppenreeks (zie artikel).

In de lagere afdelingen werd afgelopen weekend wel gewoon gevoetbald. In tweede klasse won White Star met 1-0 van Heist, het blijft zo vijfde in de stand. Sint-Truiden, de vierde in de stand, bleek te sterk voor FC Brussels. Dat verloor zijn eerste wedstrijd onder nieuwe trainer Benjamin Nicaise met 1-0. De ploeg uit Molenbeek blijft zo hangen op de zestiende plaats. Het heeft nog altijd drie punten achterstand op Wezet en Oudenaarde, en amper twee puntjes voorsprong op Sint-Niklaas.

In derde klasse B ook geen punten voor Bleid-Molenbeek: dat verloor met 3-1 op het veld van competitieleider Virton. Het behoud lijkt zo nauwelijks nog mogelijk. Grimbergen won de streekderby van Union met 2-1. Union blijft vijftiende in de stand. Grimbergen klimt naar plaats vijf, over Woluwe-Zaventem, dat met 4-2 verloor bij Patro Eisden. Diegem verloor thuis van Heppignies met 1-2 en zakt naar de negende plaats in de rangschikking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni