Anderlecht voorlopig leider na 3-1 zege tegen KV Mechelen

08/10/2023

RSC Anderlecht heeft zaterdagavond op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League in het Lotto Park met 3-1 (rust: 1-0) gewonnen van KV Mechelen. De wedstrijd werd voorafgegaan door indrukwekkend eerbetoon voor clubicoon Paul Van Himst, die eerder deze week zijn tachtigste verjaardag vierde.

Met twee doelpunten, telkens een kwartier ver in elke helft, maakt paars-wit zijn tegenstander vakkundig af. KV Mechelen maakte voor de pauze in het Astridpark helemaal niks klaar en zag Mario Stroeykens veertien minuten ver in de wedstrijd op assist van Thorgan Hazard de openingstreffer in doel schuiven, KV-doelman Gaëtan Coucke zag er bij die fase niet al te best uit.

Na de pauze was KVM met heel wat meer aanvallende intenties uit de kleedkamer gekomen en net op het moment dat de gelijkmaker in de Anderlechtse lucht hing, liepen de bezoekers toch in de val. Augustinsson zette zich door op links en bediende centraal voor doel Kasper Dolberg, die zijn vijfde van het seizoen niet liet liggen: 2-0 en paars-wit op rozen.

Zo leek het toch, maar een kwartier voor affluiten viel de Mechelse aansluitingstreffer. Killian Sardella probeerde het leer te ontzetten, maar duwde de bal daarbij tegen het been van Nikola Storm, die zo met een gelukje tot scoren kwam: 2-1. Diep in de toegevoegde tijd nam de ingevallen Francis Amuzu met een wereldgoal vanop zo'n 40 meter alle twijfels weg: 3-1.

Voor de Brusselaars was het de tweede zege op rij, de zesde dit seizoen. Anderlecht is sinds de nederlaag op de openingsspeeldag op het veld van Union ongeslagen en komt met 21 punten voorlopig aan de leiding, met een voorsprong van twee punten op de eerste achtervolgers Union en AA Gent, die allebei zondag nog in actie komen. KV Mechelen is met één op twaalf pas tiende, met elf punten.