| De teller van de nukkige Pool staat dit seizoen amper op 3 doelpunten.

Om budget te genereren, wil RSC Anderlecht af van Lukasz Teodorczyk. Met dat geld kan dan in de eerste plaats een nieuwe (buitenlandse) topspits worden aangetrokken. Al zoekt de club ook naar voetbal-Belgen.

Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Paars-wit probeert schoon schip te maken met al zijn spitsen, want na het vertrek van Hamdi Harbaoui en Robert Beric wordt ook gezocht naar een overnemer voor Lukasz Teodorczyk.

Tijdens de tactische training gisteren stond de Pool niet in de basisploeg. In de eerste seizoenshelft, met slechts drie goals en twee assists, lost Teodorczyk de verwachtingen dan ook helemaal niet meer in.

Vorig jaar was Teo als topschutter nog 15 à 20 miljoen waard. Nu zal Anderlecht vooral zijn geld willen recupereren. In maart lichtte paars-wit nog zijn aankoopoptie van 4,75 miljoen bij Dynamo Kiev en de Pool heeft ook een jaarsalaris van circa 1,7 miljoen. Dat is niet recht evenredig met zijn productiviteit en er zullen verkoopstechnieken nodig zijn om hem aan de man te brengen.

Had je tien miljoen

Maar als het lukt, hoopt Van Holsbeeck na de verkoop van Teo en Stanciu over een werkbudget van zo’n 10 miljoen te beschikken. De verkoop van de Roemeen zit alvast in de pijplijn. Tsjechische bronnen melden dat hij eerstdaags naar Sparta Praag reist, want de weliswaar verlieslatende deal van 4 miljoen euro plus bonussen is zo goed als rond.

Op die manier wordt er dus budget gecreëerd zonder dat toekomstig overnemer Marc Coucke moet tussenkomen. De volgende prioriteit is dan een scorende spits vinden en Hein Vanhaezebrouck wil het liefst eentje die onze competitie kent. Aleksandar Mitrovic en Landry Dimata werden al geciteerd, maar die blijven – ook met wat geld in de spaarpot – moeilijk haalbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni