Teodorzcyk kopt Anderlecht in extremis naar de eerste plaats

Mathias Declercq
© BRUZZ
16/10/2016

Net zoals op Standard heeft Anderlecht pas in het absolute slot van de wedstrijd de drie punten gegrepen tegen een stuk Lokeren. Wie anders dan de pool Teodorzcyk kopte in de 90e minuut de verlossende 1-0 staalhard tegen de touwen, RSCA komt zo op de eerste plaats in het klassement.

Nadat AA Gent de Brusselaars een grote dienst bewees door Zulte Waregem met 3-0 te kloppen, wist Anderlecht wat gedaan. Winnen tegen het geplaagde Lokeren van coach Georges Leekens betekende dat RSCA alleen aan de leiding zou komen. De match stond ook in het teken van twee spitsen die hun ex-ploeg bekampten. Tom De Sutter keerde met Lokeren terug naar het Astridpark, Harbaoui keek de Waaslanders in de ogen. Beide spitsen begonnen wel op de bank.

In een gesloten eerste helft geraakten beide ploegen amper aan kansen. Het spel van de Brusselaars was te traag om een defensief Lokeren echt te ontwrichten, de Waaslanders kwamen zelf ook te statisch voor de dag om te kunnen uitbreken. Hanni kon na twintig minuten voor het eerst op doel besluiten, maar oudgediende Copa pakte uit met een uitstekende reflex.

Denk dat #rsca toch een beetje teveel betaald heeft voor die Stanciu. Die prijs van begin transferperiode, 3,5m, lijkt me correcter. #andlok

— B-ander (@Bander010101) 16 oktober 2016

In de laatste tien minuten voor de pauze kon Stanciu tot drie maal toe aanleggen, maar de man van 10 miljoen weet voorlopig nog steeds het doel niet staan. Toch wel zorgwekkend, de Roemeen werd ook al vroeg in de tweede helft vervangen.

Die tweede helft bracht een totaal ander spelbeeld. Lokeren had duidelijk nog niet te veel krachten moeten verspelen en trok meteen ten aanval. Een kwartier lang drukten de bezoekers de thuisploeg tegen het eigen doel, en Anderlecht mag van geluk spreken dat scheidsrechter Christof Dierick geen penalty floot voor een opzichtige fout van Acheampong op de Lokerse spits Coelho. Ook Roef pakte met enkele goeie reddingen uit om de Brusselaars te behoeden voor een achterstand.

Geen frustratie, wel duidelijke vaststelling: de scheidsrechter bepaalt nog maar eens op een rechtstreekse manier het resultaat! #andlok

— Steve Vandenberghe (@steve_vdb) 16 oktober 2016

Op het uur nam RSCA de match wel opnieuw in handen, maar het had het o zo moeilijk om een gaatje te vinden in de Lokerse afweer. De ingevallen Badji vuurde van buiten de zestien nog een bal op de paal. Tien minuten voor tijd kreeg Galitzios nog rechtstreeks rood na een onstuimige tackle op de ingevallen Capel, maar toch leek het niet alsof de Brusselaars nog dat broodnodige goaltje zouden kunnen maken.

Tot de onvermijdbare Teodorzcyk opnieuw zijn duivels ontbond. Kara zette strak voor, en de Lokerse defensie stond nu wel te slapen. Een koud kunstje voor de Pool om de bal tegen de netten te koppen, Anderlecht mag zijn spits zo op de blote knieën danken. Neen, het was geen goede wedstrijd van Anderlecht, maar net zoals op Standard heeft het genoeg aan één doelpuntje om de drie punten mee te graaien.

Door het verlies van Zulte Waregem komt Anderlecht voor het eerst dit seizoen alleen aan de leiding. Zulte Waregem, Charleroi en AA Gent volgen telkens op 1 puntje van elkaar.

#andlok #rsca #AndOnline #anderlecht #coym #allfor34 #weareanderlecht #teamrsca #sportingboy pic.twitter.com/VpMKSVrTJq