Anderlecht wint galawedstrijd tegen KV Oostende

Mathias Declercq
21/05/2017

RSC Anderlecht heeft als kersvers kampioen ook zijn allerlaatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen KV Oostende kwam het thuis eerst nog op achterstand, maar een owngoal van Rozenahl en doelpunten van Dendoncker en Acheampong zorgden uiteindelijk voor een 3-2 eindstand. Anderlecht mag zo opnieuw zijn titel vieren met de thuissuporters.

Weiler liet, nu de 34ste landstitel al binnen is, heel wat basisspelers rusten. Zo mochten topaankoop Stanciu, doelman Rubén, ancien Deschacht en zelfs Diego Capel nog eens starten. Voor KV Oostende stond er niet veel meer op het spel, het wou als vierde in de stand enkel Charleroi nog achter zich houden.

Het moet gezegd: de eerste helft leverde niet bepaald mooi voetbal op. Stanciu kon voor Anderlecht enkele keren gevaarlijk zijn met onder meer een bal op de lat, maar het waren de bezoekers die de score openden. Milic torende boven Appiah uit en kopte de bal voorbij Rubén.

Nog drie goals na de rust
Anderlecht voerde daarna wel de druk op en kwam nog voor de rust langszij dankzij een owngoal van Rozenahl. De verdediger van KV Oostende kopte de bal knullig in eigen doel na een voorzet van Appiah.

Na de rust kwamen de Brusselaars zelfs op voorsprong toen een afgeweken schot van Dendoncker in doel waaide. Maar ook KV Oostende kon snel scoren dankzij Akpalah. Uiteindelijk was het Frank Acheampong die de 3-2 eindstand vastlegde op assist van - alweer - Hanni.

Anderlecht sluit zo een topseizoen in stijl af. Het zag toppers als Youri Tielemans en Leander Dendoncker misschien wel hun laatste wedstrijd spelen, en ook Acheampong en Teodorzcyk staan mogelijk op vertrekken. Maar eerst mogen de Brusselaars nog eens genieten van een feest met de fans.