| Anderlecht-verdedigers Jan Vertonghen en Wesley Hoedt.

Anderlecht wint na ongelukkig eigen doelpunt bij Charleroi en ex-coach Mazzu met 0-1

© Belga
27/12/2022

RSC Anderlecht heeft maandag, op tweede kerstdag, op de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League met de nodige meeval de drie punten behaald op het veld van Charleroi. Na een ongelukkig eigen doelpunt van Adem Zorgane in het slot won paars-wit tegen zijn ex-coach Felice Mazzu met 0-1.

Het duel had nog voor de aftrap een bijzondere betekenis. Charleroi haalde in november immers Mazzu terug aan boord als T1, de Italo-Belg was nauwelijks enkele weken eerder nog door Anderlecht aan de deur gezet.

Voor de Deen Brian Riemer, de nieuwe T1 van paars-wit, was het bovendien zijn debuut in de Jupiler Pro League. Hij zag zijn manschappen vorige woensdag na verlengingen met 1-0 verliezen bij KRC Genk in de achtste finales van de Beker van België.

Matchverloop

In de eerste helft was spektakel schaars. Anderlecht moest na ruim een kwartier wel een stevige tegenslag verwerken, toen Zeno Debast zich bezeerde aan de rechterenkel en niet meer verder kon. Voor rust kregen Nkuba en Heymans de beste kansen op de 1-0 voor de Carolo's, maar ze slaagden er niet in de netten te laten trillen.

Ook in de tweede helft lukte het lange tijd niet om de 0-0 van het scorebord te krijgen. Beide ploegen leverden veel strijd maar in de fase van de waarheid liep er altijd wel iets mis en stond het vizier niet op scherp. Met een gelukje klom Anderlecht toch op voorsprong. Amuzu kreeg een voorzet niet voorbij thuisdoelman Koffi, die de bal echter tegen ploegmaat Zorgane (85.) duwde waarna het leer in doel verdween. De Zebra's konden nadien niet meer reageren.

In de stand staat Anderlecht tiende met 23 punten. Charleroi volgt als twaalfde met negentien punten. Komend weekend, op zaterdag 31 december en zondag 1 januari, staan er in de Jupiler Pro League geen wedstrijden op de agenda. De negentiende speeldag volgt het weekend nadien. Charleroi trekt zaterdag 7 januari naar AS Eupen, Anderlecht speelt daags nadien (zondag 8 januari) de Brusselse derby in het Lotto Park tegen Union.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni