© Belga

Anderlecht zakt naar tiende plaats na nederlaag tegen AA Gent

05/03/2023

AA Gent heeft zondag op de 28e speeldag van de Jupiler Pro League de topper tegen Anderlecht naar zijn hand gezet. De Buffalo's wonnen met 1-0 dankzij een weergaloze goal van Gift Orban.

Gent (45 ptn) komt zo in de tussenstand als vijfde terug tot op een punt van nummer vier Club Brugge (46 ptn), dat het laatste ticket voor de Champions' play-offs in handen heeft. Anderlecht (36 ptn) ziet als tiende de Europe play-offs (plaatsen vijf tot en met acht) verder uit beeld verdwijnen.

Gent nam van bij het begin van de partij het heft in handen. Cuypers trof voor rust tot twee maal toe het doelhout, ook spitsbroeder Orban was gevaarlijk. Aan de overkant moest Piatkowski een inzet van Verschaeren van de lijn halen. Winteraankoop Orban was een constant gevaar voor de Anderlecht-verdediging en sloeg twaalf minuten na rust toe. De Nigeriaan hield Vertonghen af en krulde de bal enig mooi in de winkelhaak, 1-0.

De reactie van Anderlecht mocht er zijn. Gent-doelman Nardi gooide zich in de baan van een schot van Dreyer. Paars-wit holde echter achter de feiten aan en moest het laatste kwartier nog met een man minder voort na een tweede geel karton voor Diawara. Het bleef 1-0. Gent herstelt zich van de 2-0 nederlaag van vorige week bij Club Brugge. Voor Anderlecht is het de eerste competitienederlaag in zeven matchen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie