RSC Anderlecht wacht zware opdracht in achtste finales Conference League

JDK
© BRUZZ
24/02/2023

RSC Anderlecht heeft vrijdagmiddag de Spaanse subtopper Villarreal geloot voor de achtste finales van de Conference League. Een moeilijke opdracht voor paars-wit, dat een ploeg treft met een uitstekende Europese reputatie.

RSC Anderlecht wist zich donderdagavond te plaatsen voor de achtste finales na een zenuwslopende wedstrijd tegen het Bulgaarse Ludogorets. Het kon de achterstand van de heenwedstrijd, die ze verloren met 1-0, wegwerken. De wedstrijd eindigde in een 2-1-stand in het voordeel van de Brusselaars. Voor de kwalificatie hadden ze dus wel verlengingen en strafschoppen nodig.

In die penaltyreeks ontpopte keeper Bart Verbruggen zich tot grote held met maar liefst drie reddingen. Een ticket naar de volgende ronde was het verdiende resultaat. Daarin nemen ze het op tegen Villarreal, de nummer negen van de Spaanse competitie.

Anderlecht speelt op donderdag 9 maart hun thuiswedstrijd in het Lotto Park, de terugwedstrijd in Spanje volgt een week later op 16 maart.

KAA Gent, de andere Belgische ploeg in de achtste finales van de Conference League, neemt het op tegen Basaksehir uit Turkije. Ook zij konden zich donderdagavond plaatsen via strafschoppen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni