| Teddy Teuma miste één van de Brusselse penalty's (archieffoto)

Antwerp en niet Union speelt op 30 april tegen KV Mechelen de finale van de Beker van België. Stamnummer 1 haalde het donderdag met 4-3 in de strafschoppenreeks van Union in de terugmatch van de halve finales. Na 120 minuten gaf het scorebord 1-0 aan, nadat Union de heenwedstrijd met dezelfde cijfers had gewonnen. Vincent Janssen (56.) zorgde voor de 1-0 score na de reguliere speeltijd.

In een uitverkocht Bosuilstadion werd meteen op het scherp van de snee gevoetbald. Ekkelenkamp zonderde Janssen af voor Moris, maar de Nederlandse spits kreeg het leer niet voorbij de Union-doelman. De Unionisten leken vooral een tegendoelpunt te willen vermijden. The Great Old was vaak op hun helft te vinden, zonder veel dreiging evenwel.

Een streep van Kerk werd afgeblokt. Vlak voor de pauze had de thuisploeg tegenslag. Toby Alderweireld moest op zijn 34e verjaardag geblesseerd naar de kant. Aan de overzijde ging een afstandsschot van Lynen net naast.

De bezoekers hielden ook in het begin van de tweede helft goed stand, tot Janssen zijn kans waagde op vrije trap. Hij borstelde de bal meesterlijk in de linkerwinkelhaak. Even later was de Nederlander dicht bij de 2-0, hij trapte op de paal. Antwerp rook bloed, Kerk en Balikwisha besloten naast. Dat lot was ook een schot van Union-spits Boniface beschoren. Moris hield een kopbal van De Laet uit zijn kooi. Er werd niet meer gescoord, waardoor verlengingen zich aandienden.

Daarin keerde Teuma een poging van Pacho van de lijn. Butez werd nadien niet in verlegenheid gebracht op een krul van de Union-aanvoerder. De bezoekers drongen nog het meest aan, maar strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen.

Janssen leek niet de held maar de antiheld te worden, want Moris keerde zijn elfmeter. Butez redde echter de meubelen, hij pakte de strafschoppen van Adingra en Teuma, waardoor het feest losbarstte in de Bosuil. Dinsdag plaatste KV Mechelen zich ten koste van Zulte Waregem voor de eindstrijd. Malinwa won na de heen- (1-2) ook de terugmatch (1-0) tegen Essevee. Antwerp won de Beker van België drie keer (1955, 1992, 2020) in vier finales. In 1992 stonden Antwerp en KV Mechelen al eens tegenover elkaar in een spectaculaire bekerfinale. Toen haalde Antwerp het met 9-8 in de strafschoppenreeks.