Antwerp verslaat Brussels na spannend duel

© Photo News

De Antwerp Giants hebben maandagavond thuis gewonnen van Phoenix Brussels (80-74) in een inhaalwedstrijd van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap.

De wedstrijd kende een spannend verloop, ondanks het verschil tussen de twee ploegen in de stand. In de eerste helft waren het de bezoekers die de leiding namen. Onder leiding van Max Kouguere (13 punten en 6 rebounds) nam Brussels de overhand (25-35) maar Antwerp bracht de score net voor de pauze terug (37-40), dankzij Matthew Tiby (19 punten en 6 rebounds).

Na de pauze maakten de Giants het verschil. Ze wonnen het derde kwart met 22-11 en kwamen aan de leiding, maar Brussel gaf niet op. Na een spannend slot ging Antwerp met de zege aan de haal (80-74).

In het klassement staat Oostende aan de leiding met 7 overwinningen tegen geen enkele verliespartij. Antwerp (5-2), Bergen (5-2), Aalst (4-3) en Leuven (3-3) volgen na de kustploeg. Charleroi (2-4), Mechelen (3-2), Limburg United (1-6), Luik (1-5) en Brussels (1-5) maken de stand vol.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?