Jan Vertonghen en Theo Leoni, tijdens de wedstrijd van RSC Anderlecht tegen Antwerp FC.

Antwerp maakt in extremis gelijk tegen Anderlecht: 1-1

17/12/2023

Antwerp en RSC Anderlecht hebben zondag op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League de punten gedeeld (1-1). Théo Leoni zette de Brusselaars al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. George Ilenikhena sleepte in het absolute slot van de wedstrijd nog een puntje uit de brand voor The Great Old.

In een genietbare eerste helft zorgde Kerk al snel voor het eerste gevaar namens Antwerp. De Nederlander krulde de bal vanop de rand van de zestien maar net naast de kooi van Kasper Schmeichel. Ook Anderlecht wist een eerste keer te dreigen met een schot van Dolberg in het zijnet.

Enkele minuten later was het wel prijs voor paars-wit al konden de bezoekers daarbij wel rekenen op de nodige hulp van Jean Butez. De Fransman liet een ongevaarlijke voorzet van Sardella uit zijn handen glippen waarna Leoni (8.) er als de kippen bij was om de 0-1 tegen de touwen te koppen.

Na twintig minuten leek Antwerp de bordjes opnieuw gelijk te hangen via Jurgen Ekkelenkamp, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Kerk.

Ook in de tweede helft ging het spel vlot op en neer. Na een sterke openingsfase van Antwerp was het opnieuw Anders Dreyer die ei zo na voor de 0-2 zorgde met een schot op de buitenkant van de paal.

Bij ingang van het slotkwartier zette Antwerp alles op alles om alsnog een punt uit de brand te slepen. De verlossende gelijkmaker kwam er uiteindelijk ook in de 89e minuut via invaller George Ilenikhena. Het 17-jarige goudklompje trapte de bal van dichtbij tegen de touwen. The Great Old haalde nadien zelfs nog bijna de overwinning binnen, maar een snoeihard afstandsschot van Keita spatte uiteen op de paal.

In de stand staat Antwerp (31) vierde. Anderlecht blijft tweede met 36 punten, achter leider Union (44)