| Arthur Goethals vervoegt de Raad van Bestuur als strategisch adviseur (archiefbeeld).

Arthur Goethals wordt strategisch adviseur bij koepelorganisatie ULEB

© Belga
06/05/2021

Vanaf 1 juli zal Arthur Goethals de rol vervullen van strategisch adviseur van de Raad van Bestuur van ULEB, de in Brussel gevestigde koepelorganisatie die elf Europese basketprofliga's vertegenwoordigt. Dat heeft de Pro Basketball League donderdag gemeld. De benoeming loopt tot het einde van de termijn van voorzitter Tomas Van Den Spiegel in oktober 2024.

De benoeming van Goethals binnen ULEB valt samen met het einde van zijn termijn als voorzitter van de Pro Basketball League, een functie die hij vanaf september 2015 bekleedde. Voordien, van 2007 tot 2015, was hij voorzitter van topclub FILOU Oostende. Gedurende zijn carrière heeft hij ook verschillende posities bekleed binnen het Europese basketlandschap.

Zo was hij voorzitter van het media- en marketingcomité van de Basketball Champions League en was hij tot voor kort lid van de Raad van Bestuur van de Basketball Champions League. Hij was ook vier jaar lid van de FIBA Europe Board. "Zijn rol binnen de ULEB zal voornamelijk bestaan uit het adviseren van de voorzitter en de Raad van Bestuur op verschillende gebieden, het onderhouden van contacten met verschillende stakeholders binnen het Europese basket en het prospecteren van nieuwe potentiële lidmaatschappen en partnerships voor de organisatie", luidt het in een mededeling.

"ULEB als organisatie is verheugd om Arthur Goethals als strategisch adviseur toe te kunnen voegen aan haar Raad van Bestuur", zegt ULEB-voorzitter Tomas Van Den Spiegel. "Als voormalig 'captain of industry' binnen de retail business en bestuurslid in het basketbal zowel op club-, liga- als Europees niveau, zijn wij ervan overtuigd dat zijn ervaring ULEB zowel op korte als op lange termijn ten goede zal komen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni