Brussels treft Charleroi in groepsfase EuroCup Basket

© PhotoNews
| Brussels treft nog twee andere ploegen in groep E, die namen zijn nog niet bekend.

Brussels en Charleroi nemen het in de poulefase van de EuroCup basket tegen mekaar op. Dat is het resultaat van de loting van woensdag in München.

Charleroi en Brussels eindigden de voorbije jaargang als respectievelijk derde en vierde in de EuroMillions Basket League. Beide teams hadden een rechtstreeks ticket op zak voor de poulefase. Zij treffen nog twee andere ploegen in groep E. Het gaat om de winnaar van het kwalificatieduel tussen het Zweedse KFUM Borås en het Turkse Karsiyaka.

De laatste tegenstander is de verliezer van de qualifier van de Champions League tussen het Nederlandse Groningen en het Portugese Benfica. Antwerp en kampioen Oostende nemen deel aan de Champions League. De West-Vlamingen mogen meteen naar de poules, Antwerp moet naar de voorrondes.

Als de Giants falen, komen ook zij terecht in de EuroCup. Antwerp moet in de tweede kwalificatieronde van de Champions League aan de bak tegen het Zweedse Södertälje of het Bulgaarse Botevgrad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?