Basketseizoen Brussels eindigt in halve finales

© Photo News

Basic-Fit Brussels is er niet in geslaagd om een derde en beslissende wedstrijd af te dwingen in de halve finales van de basketbalplay-offs. Nadat de Brusselaars de heenmatch in Antwerpen verloren hadden, gingen de troepen van coach Crevecoeur zondag ook voor eigen publiek onderuit met 63-84.

Brussels had vrijdag de heenmatch in de Antwerpse Lotto Arena verloren met 80-68 en moest voor eigen publiek dus winnen om de kansen op een finale te halen. Maar van bij de start was de thuisploeg op achtervolgen aangewezen.

In de sporthal van Neder-Over-Heembeek scoorde Antwerp meteen 7 punten op rij. Dat het twee minuten duurde voor Brussels op het scorebord stond, was tekenend. Een defensief sterk Antwerp gaf enkel wat driepunters weg, maar Basic-Fit was niet goed bij schot. Na tien minuten stond het 14-31 en was de partij eigenlijk al gespeeld.

Moed der wanhoop

Brussels weerde zich nog kranig in het tweede kwart, maar kwam slechts vier punten terug tot een 35-48 ruststand. Te weinig om nog aanspraak te maken op de zege, vooral omdat Antwerp in het derde bedrijf de kloof nog verder uitdiepte. Met de moed der wanhoop schoot Brussels vanachter de driepuntlijn, maar de korven vielen niet en dus stranden de hoofdstedelingen in de halve finales.

Antwerp had de hele partij de overhand en kwam niet in de problemen. Dave Dudzinski en Victor Sanders waren de productiefste Antwerpenaren met vijftien punten. Aan de overzijde volstonden de elf punten van William Robeyns niet om de verhoopte stunt te realiseren. Brussels mag evenwel terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen.

Antwerp mag in de finale proberen de hegemonie van Oostende te doorbreken. De kustploeg won zeven titels op rij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?