Atleten jagen op WK-ticket tijdens Brussels Grand Prix

© Photo News
| Camille Laus komt in actie op de 400 meter in Brussel.

Onder meer Jonathan Sacoor en Camille Laus komen vrijdagavond in actie op de atletiekpiste van het Koning Boudewijnstadion. De Brussels Grand Prix is voor vele atleten een van de laatste kansen om een WK-ticket te pakken. De gebroeders Borlées passen voor de thuismatch.

De spanning in de atletiekwereld stijgt, want er resten nog slechts twee weken om de kwalificatie voor het WK in Doha (27 september tot 6 oktober) veilig te stellen. Onder de Brusselaars wisten Jonathan, Kevin en Dylan Borlée zich nog niet te plaatsen, maar ook Camille Laus en Jonathan Sacoor liepen nog geen WK-limiet.

Een van de resterende meetings om de kwalificatie veilig te stellen, is de Brussels Grand Prix. Het kleine broertje van de Memorial Van Damme strikte een degelijke line-up. De Borlées zijn de grote afwezigen in het koning Boudewijnstadion. Voor Sacoor en Laus (400m), Anne Zagré (100m horden), hoogspringster Claire Orcel en Hanne Claes (400m horden) wordt de atletiekwedstrijd wel een thuismatch.

Sterk deelnemersveld

Andere blikvangers op de elfde editie van de Brussels Grand Prix zijn Robin Vanderbemden (200m), Julien Watrin (400m horden), Eline Berings (100m horden) en kogelstoter Philip Milanov. Ook die laatste twee zoeken nog een selectie voor Doha. Buitenlandse smaakmakers zijn de Nederlanders Churandy Martina (200m) en Nadine Visser (100m horden).

De hoofdcompetitie start om 19u30, maar er zijn de hele dag nog andere wedstrijden aan de gang. Zo komen ook kinderen en junioren in actie, net als rolstoelatleten. Wat de Borlées betreft: Kévin en Dylan starten zaterdag in Parijs en Jonathan zondag in Madrid. Tijdens de Memorial Van Damme op 6 september tekenen ze wel present. Dat is meteen de laatste kans om een WK-ticket te bemachtigen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?