Hein Vanhaezebrouck tijdens de eerste training van RSCA op de oefenterreinen in Tubeke als voorbereiding op het nieuwe seizoen

Bakkali en Santini verhuizen naar Anderlecht

© Belga
03/07/2018
Updated: 03/07/2018 19.21u

RSC Anderlecht heeft zich versterkt met de Kroaat Ivan Santini. Dat hebben de Brusselaars dinsdag gemeld. Anderlecht neemt de 29-jarige aanvaller over van de Franse eersteklasser Caen. Zakaria Bakkali komt dan weer over van het Spaanse Valencia.

Santini was de voorbije twee seizoenen actief bij Caen, waarmee hij in 66 Ligue 1-wedstrijden 26 doelpunten scoorde. De Kroaat was in het verleden al in België actief. Van 2013 tot 2015 verdedigde hij de kleuren van KV Kortrijk.

Daar was hij goed voor dertig goals in 69 competitiewedstrijden. Nadien verkaste hij naar Standard. In Luik vond Santini in 28 competitiewedstrijden twaalfmaal de weg naar doel. Met de Rouches won hij in 2016 de Beker van België.

Bakkali

Zakaria Bakkali verdedigt de komende vier seizoenen de kleuren van RSC Anderlecht. Dat heeft de Brusselse club dinsdag gemeld. De 22-jarige flankspeler komt over van het Spaanse Valencia.

Bakkali maakte naam bij PSV Eindhoven, en verruilde in de zomer van 2015 zijn laatste opleidingsclub voor Valencia. Afgelopen jaar werd hij verhuurd aan Deportivo de La Coruña en kwam hij 23 keer in actie in de Primera Division. Met dat team degradeerde de tweevoudige Rode Duivel wel uit de Spaanse hoogste klasse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, rsca , Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni