RSC Anderlecht huurt Landry Dimata van Wolfsburg

© PhotoNews
| Landry Dimata scoorde in de derby tegen RWDM het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het is nu ook officieel: Landry Dimata speelt volgend seizoen voor RSC Anderlecht. De aanvaller trainde al een tijdje mee bij paars-wit, maar nu is de deal ook volledig afgerond. Anderlecht huurt de 20-jarige Dimata voor een jaar van het Duitse Wolfsburg met een aankoopoptie voor vier seizoenen.

Dimata genoot zijn jeugdopleiding bij Bergen en Standard, maar brak helemaal door bij KV Oostende. Voor de kustploeg scoorde hij in het seizoen 2016-2017 veertien doelpunten. De spits bouwde er voldoende krediet op bij Marc Coucke en Devroe om hem aan te werven bij hun nieuwe club Anderlecht.

Zijn goede prestaties aan de kust leverden hem een transfer naar de Bundesliga op. Bij Wolfsburg moest hij vrede nemen met een rol als invaller. Dimata scoorde geen enkele keer en vocht met de “Wolven” tegen de degradatie. Nu gaat hij bij Anderlecht op zoek naar speelminuten.

Dimata trainde de voorbije weken al mee met Anderlecht en werkte al enkele oefenwedstrijden af. In de derby tegen RWDM (0-1) scoorde hij nog de winnende treffer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?