| Het Holiday Inn Hotel in Diegem, nabij de luchthaven

14 racefietsen gestolen: 'Sleutels van vrachtwagen uit kampeerwagen gehaald'

© Belga
18/06/2023
Updated: 18/06/2023 16.24u

De Baloise Belgium Tour , die zondag vertrekt en finisht aan het Atomium, gaat in de slotrit verder zonder het Baloise Trek Lions-team. De Belgische formatie werd in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer van een diefstal. Volgens de politie lijkt het erop dat de dieven de sleutels van de vrachtwagen uit een kampeerwagen van de ploeg konden stelen.

"Afgelopen nacht werden wij het slachtoffer van een diefstal van onze fietsen en wielen", aldus Baloise Trek Lions. "Jammer genoeg is het voor ons dus niet mogelijk om vandaag te starten in de laatste rit van de Baloise Belgium Tour. Wij wachten het politieonderzoek af."

De diefstal vond plaats in het Holiday Inn Brussels Airport in Diegem.

Navraag bij de politie leert dat de dieven het niet zo heel erg moeilijk hadden. "Volgend de eerste vaststellingen werden de sleutels uit een kampeerwagen van de ploeg gestolen en vervolgens de fietsen uit de vrachtwagen," laat de politie van Machelen weten. "Het feit dat 14 fietsen in één keer gestolen werden, doet vermoeden dat de verdachten goed georganiseerd waren."

Baloise Trek Lions stond in de Baloise Belgium Tour aan het vertrek met de Belgen Dietmar Ledegen, Ward Huybs en Daan Mariën en de Nederlanders David Haverdings, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en Lars van der Haar. Nieuwenhuis was de beste geklasseerde op een 31e plaats, op 14:22 van leider Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni