| Teddy Teuma, Bart Nieuwkoop, Christian Burgess en Yorbe Vertessen van Union St-Gilloise. Alleen Burgess speelt nog bij de Brusselse club.

Bart Nieuwkoop keert definitief terug naar Feyenoord

© Belga
11/08/2023

Union Sint-Gillis raakt opnieuw een van zijn sterkhouders van de afgelopen seizoenen kwijt. Bart Nieuwkoop keert terug naar oude liefde Feyenoord. Dat meldden de Rotterdammers donderdagavond. De Nederlandse rechtsachter ondertekende een contract tot 2027.

Nieuwkoop kwam in de zomer van 2021 naar Brussel, nadat zijn contract bij Feyenoord op zijn einde liep. In de afgelopen twee seizoenen was de vleugelverdediger een vaste waarde bij Union, met wie hij tot tweemaal toe ei zo na de landstitel pakte. Ook in Europa gooiden Nieuwkoop en Union hoge ogen door de kwartfinales van de Europa League te bereiken, waarin Bayer Leverkusen weliswaar te sterk was.

Bij Union houdt Nieuwkoop het na 92 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde en elf assists gaf, voor bekeken. Met zijn overgang zou een kleine twee miljoen euro gemoeid zijn, een bedrag dat mits bonussen kan oplopen tot 3,5 miljoen euro.

De 27-jarige Nieuwkoop is een jeugdproduct van de huidige Nederlandse kampioen, waar hij in 2015 in de A-kern werd opgenomen. In 2019 werd hij uitgeleend aan Willem II, waarna hij de twee seizoenen daarna weer de kleuren van Feyenoord verdedigde. Met Feyenoord won hij de titel in 2017 en tweemaal de beker, in 2016 en 2018. Nieuwkoop speelde ook verscheidene keren voor de Nederlandse nationale jeugdteams.

'Het voelt goed om dit shirt weer aan te hebben,' reageerde Nieuwkoop op zijn transfer. 'De afgelopen twee seizoenen in België waren erg waardevol. Ik heb veel gespeeld en ben gegroeid als voetballer. Maar toen de mogelijkheid zich aandeed om terug te keren naar Nederland en weer bij Feyenoord te gaan voetballen heb ik niet lang hoeven na te denken. Ik kijk ontzettend uit naar het weerzien met de supporters in De Kuip en naar het leveren van een bijdrage aan de sportieve ambities die Feyenoord heeft.'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Bart Nieuwkoop , Union , feyenoord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni