© Photonews | Teodorczyk maakte een omstreden doelpunt.

Bart Verhaeghe ziet complot na match Brugge-Anderlecht

© BRUZZ
07/05/2018

De winst van RSC Anderlecht tegen Club Brugge van afgelopen zondag krijgt, althans voor Club-voorzitter Bart Verhaeghe, nog een staartje. Een omstreden beslissing van de videoref speelde een belangrijke rol in de winst. Verhaeghe ziet een complot tegen zijn club.

"Ofwel is de VAR (de videoref, red.) heel onprofessioneel ofwel is er meer aan de hand. Ik hoop van niet, maar ik moet daar wel aan denken," zegt Verhaeghe in de krant De Standaard.

De VAR keurde een goal van Anderlecht-speler Teodorczyk goed, terwijl het volgens Verhaeghe "duidelijk offside" was. Volgens Verhaeghe is het niet de eerste keer dat de VAR zijn club, en bij uitbreiding het Belgische voetbal, tegen werkt.

Hij noemt het systeem onprofessioneel en zelfs ridicuul. Of hij zelf ook actie onderneemt, is niet duidelijk. Voorlopig blijft het enkel bij een ontgoocheld statement in de pers.

Het voorval inspireerde surfers om de Wikipedia-pagina over VAR aan te passen. In plaats van 'Video Assistent Referee' stond er gisterenavond even 'Vlug Anderlecht Redden'.

Vlug Anderlecht Redden
© Wikipedia

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel, Sport, RSCA, Club Brugge

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni