Basic-Fit Brussels houdt goede generale repetitie voor play-offs

© Basic-Fit Brussels
| De thuiswedstrijd tegen Leuven was de laatste match voor de start van de play-offs.

Basic-Fit Brussels sloot maandag de reguliere competitie in de hoogste basketbalafdeling af met een riante overwinning tegen Leuven Bears, de laatste in de stand. De Brusselaars trakteerden het thuispubliek net niet op honderd punten. Het bleef 98-62. Brussels pompt zo vlak voor de start van de play-offs nog wat vertrouwen.

Brussels ging vrijdag nog met het schaamrood op de wangen onderuit op het parket van Leuven. De rode lantaarn smeerde de hoofdstedelingen een 85-69 nederlaag aan. De spelers van Laurent Monier waren op revanche belust voor de terugmatch in Neder-Over-Heembeek.

Voor de eigen supporters opende Brussels meteen furieus. In geen tijd werd een kloofje van tien punten uitgebouwd. De Bears dienden de thuisploeg wel meteen van antwoord, waardoor er na het eerste kwart (22-17) nog geen onoverbrugbare verschillen werden gemaakt.

In het tweede bedrijf legde Brussels de basis voor een vlotte zege. Topspeler Mike Smith zette Basic-Fit op het goede spoor. Aan de rust leidde de vicekampioen met 43-26. Die voorsprong werd in het derde (28-16) en vierde (27-20) kwart alleen maar verder uitgediept.

Brussels toont dit seizoen twee gezichten. Als zoals maandagavond de motor van de Amerikanen Brandon Peterson (15 punten, 19 rebounds) en Mike Smith (22 punten, 6 rebounds) draait, loopt het meestal wel goed af.

Heruitgave finale vorig jaar

In de eerste ronde van de play-offs neemt Brussels het nu op tegen Oostende. Laurent Monier had die confrontatie willen vermijden, maar geraakte niet meer weg van de achtste plaats. Hoewel de kustploeg onaantastbaar leek dit seizoen, is Brussels niet helemaal kansloos. De kustploeg verloor immers zijn laatste drie wedstrijden.

Vorig jaar stonden Oostende en Brussels nog in de finale tegenover elkaar. Nu ontmoeten ze elkaar al in de kwartfinales. Brussels kende dan ook een erg teleurstellend seizoen en verzekerde zich maar nipt van de play-offs. Oostende leek dit seizoen dan weer onklopbaar, maar na 22 zeges op rij stokte de motor.

Uiteindelijk eindigde de kustploeg met 29 zeges en 7 nederlagen. Oostende jaagt op een negentiende landstitel, de zevende op rij. Brussels stond vorig jaar voor het eerst in de finale van de play-offs. Wie de eerste horde neemt, staat in de halve finales tegenover Aalstar of Bergen.

De heenwedstrijd wordt op zaterdag 26 mei in Oostende gespeeld, de terugwedstrijd in Neder-Over-Heembeek staat geprogrammeerd voor maandag 28 mei. Een eventuele beslissende, derde wedstrijd volgt op woensdag 30 mei aan de kust.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?