Basic-Fit Brussels houdt slechte generale repetitie voor play-offs

© Basic-Fit Brussels
| Brussels gaat als vierde de play-offs in.

In het slotweekend van de Belgische basketbalcompetitie keek Brussels twee keer in de ogen van Charleroi. De 'Lux Game' in Dudelange werd vrijdagavond verloren (79-89) en ook zondagnamiddag was Brussels niet opgewassen tegen Le Spirou. (101-94 na verlengingen).

De troepen van succescoach Crevecoeur hadden nog een ultieme kans om over Charleroi naar de derde plek te springen in het klassement. Dan moest wel twee keer gewonnen worden van Le Spirou, de ploeg met het grootste budget in Belgiƫ. Die derde plaats is niet onbelangrijk, want die wordt in de kwartfinales van de play-offs gekoppeld aan een makkelijkere tegenstander.

Maar in de eerste match werd de hoop al meteen de kop ingedrukt. In de eerste Belgische competitiematch die in het buitenland werd afgewerkt, kon Brussels aanvankelijk goed mee. Halverwege het tweede kwart ging het licht plots uit. In sneltempo ging het van 28-27 naar 28-40. Die kloof kreeg Brussels niet meer gedicht. Charleroi was met tien punten verschil (79-89) te sterk.

Nagelbijter in Charleroi

De derde plaats was daardoor verloren, maar de terugmatch in de Spiroudome kon wel tellen als voorbereiding op de play-offs. Brussels begon opnieuw heel erg sterk onder impuls van Loubry en Foerts. Aan de rust stond het 36-46, maar die riante voorsprong werd nog uit handen gegeven. In de slotseconden kwam Charleroi vanaf de vrijworplijn op gelijke hoogte: 87-87.

Vijf minuten verlengingen moesten uitsluitsel brengen, maar de Brusselse veer was al gebroken. Tot 92-92 gingen de bezoekers nog goed mee, maar nadien stoomde Charleroi naar een 101-94 overwinning. De derde nederlaag op vier matchen voor Brussels, dat in de kwartfinales van de play-offs tegen Bergen-Henegouwen (vijfde in het klassement) speelt.

Rode loper

Woensdagavond kan Brussels nog een mentale boost krijgen, want de club komt in aanmerking voor drie prijzen op de jaarlijkse Basketball Awards. Met Amin Stevens (MVP), Niels Foerts (Rising Star) en Serge Crevecoeur (coach) zijn er drie Brusselse kansen op een individuele prijs.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?