Basic-Fit Brussels maakt tegen Antwerp einde aan slechte reeks

Basic-Fit Brussels heeft zondag een einde gemaakt aan een reeks van vijf opeenvolgende nederlagen. De Brusselaars namen in Neder-Over-Heembeek met 81-66 de maat van Antwerp.

Zoals wel vaker dit seizoen miste Brussels zijn start volledig. Na het eerste kwart leidden de Giants met 15-24. Brussels knokte zich helemaal terug in de wedstrijd. Publiekslieveling Domien Loubry en de Amerikaanse ex-Giant Mike Smith verkleinden de kloof tot één punt, aan de rust stond er 37-38 stand op het scorebord.

Na de pauze dwong de thuisploeg de Antwerpenaren in de fout. De Giants leden in de tweede helft 20 keer balverlies. In het derde kwart scoorden de bezoekers amper 6 punten. Brussels liet de zege onder impuls van Smith (29 punten, 6 rebounds) en Jeremy Simmons (14 punten, 6 rebounds, 5 steals) niet meer uit handen glippen. Antwerp, dat volgend weekend rode lantaarn Leuven ontvangt, verliest de tweede plaats aan Aalst.

Brussels knoopt na vijf nederlagen op rij opnieuw aan met de zege. De zege was broodnodig, want Luik zit op vinkentouw om de vicekampioen de achtste plaats af te snoepen.

Brussels speelt vrijdag 'The Wilink Game' in Paleis 12 tegen Okapi Aalstar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?