© Basic-Fit Brussels

Basic-Fit Brussels liep zondag in het complex in Neder-Over-Heembeek aan tegen zijn vijfde nederlaag op rij. Tegen ploeg in vorm Willebroek kwam de vicekampioen nooit echt in het stuk voor. Brussels verloor met 73-94.

Zonder de ervaren spelers Guy Muya en Alex Lichodzijewski opende Brussels nochtans goed tegen een ploeg die vijf wedstrijden op zes won. Na de studieronde (11-10) schakelden de bezoekers uit Willebroek een versnelling hoger, Brussels was snel op achtervolgen aangewezen. De 35-51 stand aan de rust leek de voorbode te worden van een vernederende nederlaag.

De Amerikanen Jeremy Simmons (16 punten en 9 rebounds) en Mike Smith (22 punten) zorgden in het derde kwart voor meer spanning, maar de heropleving was van korte duur.

Met nog tien wedstrijden te gaan lijkt Brussels geparkeerd op de achtste plek. Die geeft wel recht op een ticket voor de play-offs, maar met leider Oostende is dat een positie die de Brusselaars liefst vermijden. Willebroek en Limburg United boekten echter vier zeges meer en lijken niet meer bij te benen.

Brussels moet voor die zevende en zesde plek de rol lossen en kijkt best naar beneden. Luik verloor 14 keer op rij, maar Leuven knabbelt met een reeks van drie overwinningen aan de achterstand. De troepen van Laurent Monier hebben nog een marge van twee zeges op beide clubs. Enkel de top 8 speelt play-offs.