Basic-Fit Brussels verliest nu ook in Beker

Felix Goffin
© BRUZZ
09/12/2017

Basic-Fit Brussels heeft in de kwartfinales van de Beker van België haar eerste wedstrijd in het tweeluik tegen Charleroi niet kunnen winnen. Na een goede start hinkten de Brusselaars zowat heel de wedstrijd achterop en werd het uiteindelijk 59-73.

Na een sterke start met een 14-5- voorsprong, was het vertrouwen aanvankelijk groot bij Basic-Fit Brussels. Maar Charleroi herstelde het evenwicht snel. Na het eerste kwart gaf het scorebord een kleine voorsprong (16-19) voor de bezoekers aan.

Charleroi neemt bovenhand

In kwart twee en drie was de wedstrijd goed in evenwicht, al scoorde Charleroi toch net iets makkelijker. Een bedrijvige Jeremy Simmons zette in het begin van het derde kwart nog mooi de bordjes gelijk met een dunk, maar defensief liet Brussels steken vallen. Door onder meer een misverstand tussen Domien Loubry en Lionel Bosco, kwam de bal al te makkelijk in de handen van Charleroi. De bezoekers twijfelden niet en sloten het derde kwart af met een 46-55-voorsprong.

Bezoekers spelen wedstrijd makkelijk uit

In het laatste kwart hetzelfde spelbeeld, waarin Charleroi de bovenhand hield. De bezoekers speelden de wedstrijd makkelijk uit en Charleroi-speler Amaury Gorgemans zette met een spectaculaire dunk de 59-73-eindscore op het bord.

Zondag is er de terugwedstrijd in Charleroi, waarin Brussels een achterstand van veertien punten moet goedmaken om toch nog door te stoten naar de halve finales van de Bpost Cup.