| Archiefbeeld

Basisspeler Michel Vlap van RSCA test positief

HD
© Belga
11/09/2020

Anderlecht kan zondag tegen Cercle Brugge op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League niet rekenen op spelverdeler Michel Vlap. Dat heeft paars-wit vrijdag bevestigd. De Nederlander testte positief op het coronavirus en moet nu, zoals de coronaprotocollen van de Pro League het voorschrijven, een week in quarantaine. Nadien wordt hij opnieuw getest en kan hij bij een negatief testresultaat opnieuw bij de groep aansluiten.

"Michel Vlap heeft positief getest op COVID-19", zo tweette RSCA. "Hij is in afzondering en zit dus niet in de selectie voor de wedstrijd van zondag." Michel Vlap was basisspeler tijdens de twee eerste competitieduels, in Mechelen (2-2) en thuis tegen Sint-Truiden (3-1). Nadien miste hij de thuiswedstrijd tegen Moeskroen (1-1) met een blessure en de verplaatsing naar Oostende (2-2) door ziekte.

In principe moet Anderlecht-coach Vincent Kompany volgende week zaterdag voor de verplaatsing naar Waasland-Beveren opnieuw op de Nederlander kunnen rekenen. Vlap is de derde topspeler in de Jupiler Pro League die recent positief testte op het coronavirus. Brandon Mechele (Club Brugge) en Vadis Odjidja (AA Gent) gingen hem de voorbije weken voor.

Ook bij Standard was er donderdag onrust rond een mogelijke besmetting bij coach Philippe Montanier en sterspeler Selim Amallah. Dat bleek vals alarm. Bij Racing Genk testten tijdens de voorbereiding Maarten Vandevoordt, Paul Onuachu en Theo Bongonda positief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, michel vlap, RSCA Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni