Leraar in Vorstse school test positief op coronavirus

© Google
| L'Athenée Royal Andrée Thomas in Vorst.

Een leraar van het Koninklijk Atheneum Andrée Thomas in Vorst testte donderdag positief op het coronavirus. Toch wordt zijn contactbubbel niet geïsoleerd. De leraren van de school maken zich nu ernstige zorgen. Dat weet La Dernière Heure.

Hoewel een leerkracht afgelopen donderdag positief testte op het coronavirus, zijn de lessen op het koninklijk Atheneum Andrée Thomas toch op een normale manier hervat. Andere leraren van de school maken zich nu ernstige zorgen. Ze vragen zich onder andere af waarom de contactbubbel van de leraar in kwestie niet geïsoleerd wordt.

De directie van de school wenste niet te reageren. Wallonie Bruxelles Enseignement (WBE) bevestigt het coronageval en laat weten dat er geen quarantainemaatregelen zijn genomen omdat de besmetting een “laag risico” bevat. “De leerkracht die werd besmet, gaf alleen woensdagmiddag les,” klinkt het bij Julien Nicaise, algemeen directeur van WBE nog in La Dernière Heure.

“In overleg met artsen zijn we tot de conclusie gekomen dat het risico op besmetting laag is. De ouders en leerkrachten zijn gewaarschuwd en gerustgesteld. Er zijn ook extra veiligheidsinstructies gecommuniceerd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?