| Een beeld van de auto-assemblage in de Audi-fabriek in Vorst

Audi-fabriek in Vorst week dicht door coronabesmettingen

© Belga
24/01/2022

De fabriek van autobouwer Audi in Vorst wordt de hele week stilgelegd door het hoge aantal coronabesmettingen bij het personeel. Er zijn meerdere besmettingshaarden vastgesteld, meldt het bedrijf.

Volgens woordvoerder Peter D'hoore zal de productie volgende week opnieuw worden opgestart en geleidelijk worden verhoogd.

Het is niet de eerste keer dat de fabriek stil komt te liggen door het coronavirus. In november was dat al eens het geval toen twaalf werknemers positief testten. De ochtendploeg legde toen het werk neer, waarop de directie besloot om de fabriek tijdelijk te sluiten.

Volgens D'hoore blijft de gezondheid van de werknemers de "hoogste prioriteit" en waren er al verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te voorkomen. "Dit omvat onder meer de mondmaskerplicht in de fabriek, het gebruik van plexiglazen wanden in verschillende afdelingen en de oprichting van ons eigen covid-testcentrum."

De 3.000 medewerkers van Audi krijgen per week twee gratis zelftesten en kunnen zich op het werk laten vaccineren tegen het coronavirus.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni