Basket: Brussels wint kerstmatch tegen Aalstar in Vorst Nationaal

© Basic-Fit Brussels
| Brussels won met het kleinste verschil: het werd 88-87.

De Brusselse basketploeg Basic Fit Brussels heeft de kerstmatch tegen Okapi Aalstar gewonnen na een spannende wedstrijd in Vorst Nationaal. De Brusselaars wonnen met het kleinste verschil: het werd 88-87.

De Brusselaars konden een fijn kerstcadeau mee naar huis nemen. Ze versloegen de Aalstenaars na een nagelbijtende wedstrijd in een tjokvol Vorst Nationaal. De supporters zagen de twee ploegen vechten tot hun laatste snik, maar uiteindelijk kon Brussels toch de buit binnenrijven.

Brussels had zijn jongste vijf wedstrijden gewonnen, waarvan de laatste drie tegen Charleroi, Antwerp en Oostende, en zette woensdag zijn zegereeks voor. Voor 4.000 toeschouwers in Vorst Nationaal had het wel de handen vol met Aalstar.

Na de reguliere speeltijd was het 75-75. Bij de rust stond Aalstar nog 30-42 voor. Pas na een verlenging trok Brussels met 88-87 aan het langste eind. "Het werd een zenuwslopend slo,t maar uiteindelijk haalden we het op karakter. Op de beslissende momenten scoorden we enkele punten die echt het verschil hebben gemaakt," zei Brussels-speler Caleb Walker in de krant Het Laatste Nieuws.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?