Basketbal: Brussels bereikt halve finales beker van België

© Basic-Fit Brussels

Brussels en Oostende hebben zich zondag geplaatst voor de halve finales van de Beker van België basketbal voor mannenteams.

Limburg United ging in de heenwedstrijd thuis met 80-93 onderuit tegen Brussels en stond dan ook voor een zware opgave. In Neder-Over-Heembeek gaf het scorebord bij de rust 42-38 in het voordeel van Brussels aan.

De eindsprint in het vierde quarter van de bezoekers (16-29) kwam te laat, beide teams verlieten het parket bij 81-90. Brussels staat bij de laatste vier tegenover de Leuven Bears of de Antwerp Giants. De Leuven Bears wonnen het heenduel vrijdag verrassend met 79-69, donderdag staat de return op het programma.

Bekerhouder en landskampioen Oostende won moeizaam van Aalstar en neemt het in de halve finales op tegen Charleroi, dat Bergen uitschakelde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?