Basketbalclub Brussels pakt tweede competitiezege

© Basic-Fit Brussels
| Voor Brussels was het de tweede overwinning van het seizoen. De club is zo verlost van de laatste plaats.

Basic-Fit Brusselse boekte zondagnamiddag zijn tweede overwinning van het seizoen. De manschappen van Serge Crevecoeur namen in Neder-over-Heembeek met 108-90 de maat van Limburg United. Brussels ontsnapt zo aan de laatste plaats.

Opnieuw was Brussels na een abominabele start van bij het begin op achtervolgen aangewezen. Limburg leidde na enkele minuten al met 5-18, een Brusselse pandoering leek in de maak. "Al het hele seizoen is onze start te soft. Ik heb er ook geen uitleg meer voor", foeterde Crevecoeur.

Maar net als wel vaker dit seizoen keerden de Brusselaars het tij. Aan de rust voerden ze de stand aan met 44-40, na de pauze gingen ze voort op dat elan. De comeback leverde dit keer wel een overwinning op, de tweede uit vijf duels.

Je zou een tevreden coach verwachten, maar niets was minder waar. "Er is nog zoveel werk. Ik kan er niet tegen dat we 90 punten incasseren. Ik verkies een overwinning met een lagere score. Zo zie ik mijn ploeg niet graag spelen", zei Crevecoeur in La Capitale.

Caleb Walker (19 punten) en Ivica Radic (18 punten) maakten het verschil. Ook debutant Amaury Gorgemans, pas overgekomen van Charleroi, stond op het scorebord met 6 punten en evenveel rebounds.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?