| Na de heenmatch in Neder-Over-Heembeek werd ook de terugwedstrijd in Luik gewonnen.

Basic-Fit Brussels plaatste zich dinsdagavond voor de kwartfinales van de Beker van België in het basketbal. Na hun overtuigende overwinning in de thuiswedstrijd (100-69) hadden de Brusselaars genoeg aan een zuinige zege in Luik. Het werd 84-87.

In de competitie wil het voorlopig nog niet lukken voor de manschappen van Serge Crevecoeur, maar in de beker gaat het voortvarend. De terugmatch in Luik was in principe slechts een formaliteit. Vorige week bouwde Basic-Fit Brussels een marge van 31 punten uit.

Toch maakten de Brusselaars het zichzelf onnodig lastig. Net zoals in de competitieduels tegen Oostende (83-84 verlies) en Aalstar (94-85) schoten Domien Loubry en zijn ploegmaats slecht uit de startblokken, waardoor ze op achtervolgen waren aangewezen.

Sterk slot

Op het parket van Luik stond Brussels na 25 minuten liefst 23 punten in het krijt, waardoor de marge was geslonken tot acht punten. "Onze tegenstanders scoren te makkelijk tegen ons. Dat is niet onze identiteit", ergerde coach Crevecoeur zich.

Brussels herpakte zich nog en keerde het tij in het slotkwartier. Met een driepunter bezorgde uitblinker Mike Smith zijn team zelfs nog de zege in de slotminuut. In de kwartfinales wacht Limburg United. De heenwedstrijd wordt op 4 november in Neder gespeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Basic-Fit Brussels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni