Brussels kan zegereeks van Antwerp Giants niet afbreken

© Basic-Fit Brussels
| Basic-Fit Brussels kent een moeilijke periode (archiefbeeld).

Antwerp Giants was zondagnamiddag letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor basketbalclub Brussels. De troepen van Serge Crevecoeur weerden zich kranig in de Lotto Arena, maar konden geen einde maken aan de zegereeks van Antwerp. De Giants wonnen met 74-68 (rust: 36-35) en zijn de nieuwe leider in de basketbalcompetitie.

Na een reeks van tien overwinningen op rij stokt de machine een beetje bij Brussels. Intussen zitten de hoofdstedelingen aan vier nederlagen op rij, waarvan drie weliswaar tegen Antwerp.

De Giants plaatsten zich voor de kwartfinales van de Champions League en zijn ook in de Belgische competitie onstuitbaar. Toch hadden ze het tegen de fysieke Brusselaars niet onder de markt in de eerste helft.

'Small ball' pakt goed uit

Brussels teert al het hele seizoen op zijn uitstekende defence en een goed driepuntshot. Coach Crevecoeur zat wel dun in de centers. Tot overmaat van ramp viel ook Amaury Gorgemans nog uit na een ongelukkige valpartij.

De noodgedwongen en verrassende keuze om nadien small ball, met kleine mannen, te spelen, pakte goed uit. Na twee quarters kon Brussels gelijke tred houden. Aan de rust was het verschil miniem: 36-35 in het voordeel van de thuisploeg.

Maatje te groot

In het derde kwarter grossierden de Brusselaars echter in balverlies en daar profiteerde de energieke Paris Lee van bij de Giants. Hij was met 25 punten, waarvan zes uit tien pogingen vanachter de driepuntelijn, topschutter.

Antwerp liep plots acht punten uit en dat kwam Brussels, ondanks moedig basketbal in het slotkwart, niet meer te boven. Een comeback leek even in de maak, maar twee Antwerpse driepunters smoorden de Brusselse hoop in de kiem.

Twee keer Oostende

Bij Brussels verdeelden Aleksander Lichodzijewski (13 ptn), Amin Stevens (13 ptn) en Mike Smith (12 ptn) de punten. In de stand blijft Brussels gedeeld derde - naast Charleroi - met dertien overwinningen.

Ondanks de vierde opeenvolgende nederlaag kunnen de Brusselaars met vertrouwen uitkijken naar de dubbele confrontatie tegen Oostende. Vrijdag spelen ze aan de kust, drie dagen later komt de landskampioen naar Neder-Over-Heembeek.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?