Basketbal: Brussels maatje te klein voor ongenaakbaar Oostende

© Basic-Fit Brussels
| Brussels maakte vrijdag en zondag telkens 62 punten. Maar Oostende thuis 78 en dan 80 punten in Neder-Over-Heembeek.

Leider Oostende verloor dit seizoen nog maar drie van zijn dertig gespeelde wedstrijden. Ook tegen een goed spelend Brussels won Oostende twee keer in dit weekendje back-to-back. Brussels heeft nog een waterkansje om zich te ontdoen van plaats acht.

Na een deugddoende overwinning tegen Aalst in Paleis 12 hoopte Brussels op een stunt in één van de twee wedstrijden tegen de leider. Vrijdag was na één kwart (25-9) al duidelijk dat de Brusselaars niets zouden rapen aan de kust. Eindstand: 80-62.

Zondag in het sportcentrum van Neder-Over-Heembeek begon Brussels veel beter. De thuisploeg hield een tijdje gelijke tred, maar dan duwde BCO weer het gaspedaal in. Brussels deed wat het kon, maar dit Oostende is een maatje te groot (eindstand: 62-78).

De kustploeg wordt dus best gemeden in de eerste ronde van de play-offs. Maar dat wordt heel moeilijk. Brussels moet namelijk nog vier overwinningen goedmaken op Willebroek in amper zes wedstrijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?