Basketbal: Brussels wint op parket van Mechelen

27/10/2019

Brussels haalde het in groep B met 57-79 op bezoek bij Mechelen. Leuven heeft zaterdag zijn eerste zege van het seizoen geboekt in de EuroMillions Basket League. In groep A won het met 91-78 van Aalstar.

Na een aarzelend eerste kwart (21-17) bij Mechelen nam Brussels het heft in handen in de tweede (8-22) en derde (10-25) periode. Bij de bezoekers was Andell Cumberbatch de topscorer met 19 punten.

Na drie nederlagen kon Leuven dan toch proeven van de overwinning. De thuisploeg maakte het verschil in het vierde kwart (29-16). Hugh Robertson blonk uit bij Leuven met 14 punten, 10 rebounds en 8 assists. Bij Aalstar zetten Tito Casero-Ortiz en Vladimir Mihailovic elk 16 punten op het scorebord.

In groep A staat Bergen aan de leiding met vier zeges in vier wedstrijden. Aalstar is tweede met twee zeges en twee nederlagen, voor Leuven. De Antwerp Giants, die hun twee matchen wonnen, zijn vierde. Charleroi, dat geen van zijn vier partijen kon winnen, is laatste.

Landskampioen Oostende moet sinds vrijdagavond en de nederlaag tegen Limburg United de leiding in poule B delen met de Limburgers, beide teams wonnen vier keer op vijf wedstrijden.

Brussels boekte zijn tweede zege in vijf matchen en is naast Mechelen (2 zeges-3 nederlagen) derde. Luik, met lege handen na vier speeldagen, is de hekkensluiter.