Basket League: Brussels raakt niet voorbij Oostende

© Basic-Fit Brussels

Landskamioen Oostende heeft de heenronde in groep B foutloos afgesloten. Het versloeg Brussels met 74-62.

Bij de rust had Oostende de wedstrijd al in een beslissende plooi gelegd. Na tien minuten was het 26-11, na twintig 45-16. Het derde en vierde kwart (12-17, 17-29) waren voor Brussels, maar het was onvoldoende om de opgelopen schade helemaal goed te maken.

Jonas Foerts was met 18 punten de topscorer van de partij, maar stond wel in het verliezende kamp. Bij Oostende kwamen vijf spelers boven de tien punten uit: Braian Angola-Rodos (15, 6 rbds), Amar Sylla (11, 8 rbds), Jean-Marc Mwema (10, 7 rbds), MiKyle McIntosh (10, 8 rbds) en Simon Buysse (10). Yannick Desiron droeg met tien rebounds zijn steentje bij. Oostende gaat met het maximum van acht punten aan de leiding in groep B, voor Limburg (7), Mechelen (6), Brussels (5) en Luik (4).

In groep A behield Bergen het ongeslagen statuut door met 68-69 (rust 33-35) te winnen op het terrein van Aalstar. Katin Reinhardt was met 21 punten, 4 rebounds en 2 assists de architect van de Henegouwse zege.

Bergen leidt met 8 punten, voor Aalstar (5), Antwerpen en Charleroi (4) en Leuven. Aalstar en Leuven speelden wel een wedstrijd minder, Antwerp - dit seizoen ook nog ongeslagen - zelfs twee.

.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?