Basic-Fit Brussels erkent zijn meerdere in Oostende na thriller in Paleis 12

YH
30/03/2019

Basic-Fit Brussels moest vrijdagavond op de 21e speeldag van de hoogste basketbalafdeling de duimen leggen voor Oostende. De 5.000 fans die naar Paleis 12 waren afgezakt werden bedankt met een mooie en evenwichtige wedstrijd. De kustploeg won uiteindelijk met 67-73 na een bijzonder spannend wedstrijdslot.

In een goedgevuld Paleis 12, waar Brussels jaarlijks zijn Wilink Game houdt, waren alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagde basketbalavond: schreeuwende fans, een spectaculaire show én een spannende wedstrijd tussen twee Belgische topclubs. Voor de gelegenheid had Serge Crèvecoeur zijn manschappen dan ook voor de wedstrijd gevraagd om hun mooiste basketbal boven te halen.

Serge Crèvecoeur kent de kracht van de toeschouwer.

Maar zoals wel vaker kwam de motor van Brussels in het wedstrijdbegin traag op gang. Oostende toonde in het eerste en tweede kwart meer honger naar punten waardoor de West-Vlamingen aan de rust tot 35-43 konden uitlopen. De thuisploeg miste pit in de duels en toonde zich minder efficiënt dan zijn tegenstander, maar dankzij een strakke verdediging bleef de schade al bij al beperkt.

Aleksander Lichodzjiewsky over het moeilijke wedstrijdbegin

Na de koffie leken de Brusselaars wakkergeschud. Amin Stevens ontbond zijn duivels en gaf zijn ploeg opnieuw hoop. Zo slaagde Brussels er aan het einde van het derde kwart in zijn achterstand (51-54) terug te brengen tot drie punten. Het publiek liet steeds meer van zich horen en even leek het erop dat hun ploeg daardoor ook het tij ging doen keren.

Oostende voelde de hete adem van Brussels in de nek, maar wist de wedstrijd in controle te houden. Bij de bezoekers, die vooral collectief een sterke prestatie neerzetten, blonk Shevon Thompson uit met 16 punten en 5 rebounds. Amin Stevens, goed voor 24 punten en 10 rebounds, kreeg als troostprijs de trofee voor de man van de wedstrijd.

Op een maand van de play-offs zakt Brussels (34 punten) in de stand van de derde naar de vierde plek. Charleroi is nu derde en heeft een puntje meer dan de Brusselaars. Maandag staat Brussels nogmaals tegenover Oostende, maar deze keer aan de kust.

Volgens Serge Crèvecoeur heeft zijn team bewezen dat het klaar is voor de play-offs.