Basketbalclub Brussels dwingt Bergen op de knieën

© Basic-Fit Brussels
| Brussels verovert de scalp van titelkandidaat Bergen, dat nog ongeslagen was dit seizoen.

Basic-Fit Brussels heeft vrijdagavond op de vierde speeldag in de Belgische basketbalcompetitie zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt. De troepen van Serge Crevecoeur legden Bergen in Neder-Over-Heembeek over de knieën met 71-65. Aan de rust stond Brussels 34-40 in het krijt.

In tegenstelling tot in de competitieduels tegen Oostende (83-84) en Aalstar (94-85) schoten de Brusselaars tegen het nog ongeslagen Bergen wel goed uit de startblokken. Crevecoeur had op voorhand gewaarschuwd voor een zwak begin.

De thuisploeg hield het eerste kwart (22-22) gelijk tred, maar stond in het tweede meteen zeven punten in het krijt. Bergen ging de rust in met een voorsprong van zes punten.

Die verdwenen in het derde kwart als sneeuw voor de zon. Met herboren enthousiasme en een sterke defensie boog Brussels de achterstand om een voordeel van 10 punten.

De zege gaf de thuisploeg, gedragen door uitblinker Caleb Walker (15 punten en 9 rebounds), in het slotkwart niet meer weg. Brussels kan na twee bekerzeges tegen Luik zo eindelijk ook eens vieren in de competitie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?