Basketbalclub Brussels pakt tegen Leuven tweede zege op rij

© Photo News

Phoenix Brussels heeft zondag op de achtste speeldag in de tweede ronde van het Belgische basketbalkampioenschap zijn thuismatch tegen Leuven gewonnen met 88-69. Het is mogelijk het laatste wapenfeit van coach Serge Crèvecoeur bij de Brusselaars.

Het is voor de Brusselaars, wiens voortbestaan door het uitblijven van adequate infrastructuur nog steeds onzeker is, de tweede opeenvolgende zege in de competitie. Onder impuls van Bradford (16 ptn), Bell (14), Lichodzijewski (13) en Robeyns (13) had de thuisploeg aan de pauze (49-30) al een riante voorsprong.

Dankzij de overwinning klimt Brussels voorlopig naar de achtste plaats, al speelde het nummer 9 Aalstar wel een match minder. Er rest de Phoenix dus nog wel hoop om de play-offs (top 8) te betwisten. Dat moeten de Brusselaars wellicht wel zonder wonderdokter Crèvecoeur zien te klaren. De trainer zou deze week mogelijk vertrekken naar de Franse eersteklasser Gravelines.

Brussels, dat eerder al te horen kreeg dat Crèvecoeur geen vervolg zou breien aan zijn lange basketbalavontuur, verzet zich niet tegen een vroeger afscheid van zijn coach. Assistent Laurent Monier zou het roer kunnen overnemen. Intussen hoopt voorzitter André De Kandelaer begin deze week op goed nieuws van het Brussels schepencollege.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?