© Basic-Fit Brussels

Brusselse schepen van Sport: 'Basketbalclub Brussels moet in eerste klasse blijven'

HD
© Belga
11/02/2020

Brussels schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo-Groen) heeft maandagavond op de gemeenteraad van Brussel-stad benadrukt dat hij wil en hoopt dat basketbalclub Phoenix Brussels in de Euromillions Basket League blijft spelen. Sinds het vertrek van coach Serge Crevecoeur is dat onzeker.

Gemeenteraadslid Mathias Vanden Borre (N-VA) stelde maandag de toekomst van de basketbalclub nogmaals in twijfel en wilde graag het standpunt van de stad Brussel weten over de noodlijdende club. Brussels bekleedt in de stand de voorlaatste stek en staat er ook extrasportief niet te best voor. De Brusselaars proberen al jaren - zonder succes - een nieuwe zaal te verkrijgen en de clubleiding lijkt nu de handdoek te werpen voor een langer verblijf in eerste klasse.

Phoenix Brussels zou degraderen naar de Top Division One en zich op de jeugdopleiding toeleggen. "Onze club moet in eerste klasse blijven voor het sportieve ecosysteem van onze stad en het gewest", benadrukt schepen Hellings.

300.000 euro

"Het is de enige sportclub binnen de stad die ons op korte termijn een titel kan bezorgen. We proberen snel tot een overeenkomst te komen voor de vervanging van de bestaande tribunes en voor bijkomende tribunes. Dat is namelijk al opgenomen in de begroting voor 2020."

De Sportschepen verduidelijkte dat de stad Brussel de club volop blijft ondersteunen met een subsidie van 300.000 euro per jaar en daarnaast ook prestatiepremies bij het behalen van play-offs en deelname aan Europese competities.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, phoenix brussels, Benoit Hellings

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni