Stad Brussel geeft prestatiepremies aan Phoenix Brussels

© Phoenix Brussels

De stad Brussel heeft donderdag een conventie afgesloten met de eersteklassebasketbalclub Phoenix Brussel waarin verschillende steunmaatregelen gebundeld zijn. Phoenix Brussel zal voortaan prestatiepremies van de stad krijgen en mag enkele keren per jaar in Paleis 12 spelen.

Phoenix Brussels, het vroegere Basic-Fit Brussels, speelt al een aantal jaar op het hoogste niveau van het Belgische basketbal en doet het daar goed. Ze kwalificeerden zich al enkele keren voor Europees basketbal en zijn in de ogen van Brussels schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo-Groen) "de grootste kans op een nationale titel van een Brusselse club binnen de zes jaar".

De Brusselse club heeft het weliswaar moeilijk met het behouden van sponsors en speelt in een verouderde zaal die niet voldoet aan de eisen van een topclub. Met de conventie engageert Brussel zich om blijvend te investeren in de infrastructuur. Zo werd de infrastructuur voor de spelers, van massagetafels tot ijsbaden, al grondig verbeterd en zullen ook de tribunes in de zaal nog aangepakt worden.

"Het zijn kleine dingen, maar ze zorgen wel voor die extra procentjes in onze prestaties", zegt hoofdcoach Serge Crevecoeur. In de conventie is ook opgenomen dat Phoenix Brussels jaarlijks een subsidie van 200.000 euro ontvangt, maar die kan oplopen via prestatiepremies. Een kwalificatie voor de play-offs levert al 5.000 euro op en kampioen spelen zou 25.000 euro extra betekenen. Kwalificatie voor een Europese beker is goed voor 15.000 euro.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?