Phoenix Brussels strikt Kroatische center

© Brussels Basketball via Facebook

Phoenix Brussels heeft zich verzekerd van de Kroatische center Josip Jukic. Dat maakte de Brusselse basketbalclub donderdagavond bekend. De 23-jarige Jukic moet voor meer geweld onder de korf.

Door de blessures van Aleks Lichodzijewski en Khaliq Spicer kwam Brussels heel wat lengte en kracht tekort rond de bucket. Het is een van de voornaamste redenen voor de zwakke competitiestart van de hoofdstedelingen. Met een balans van drie overwinningen en vier nederlagen presteert de ploeg van Serge Crèvecoeur voorlopig onder de verwachtingen.

Met de komst van de kolos Jukic (101 kg) hopen de Brusselaars een deel van het probleem op te lossen. De 23-jarige Kroatische center van 2m03 was bij zijn vorige club Sonik Puntamika in eigen land goed voor een gemiddelde van 14,9 punten en 9,7 rebounds in 27 speelminuten. "Met zijn fysieke kracht en toewijding zal Josip Jukic ons zonder twijfel de legendarische grinta van de Balkan bijbrengen", klinkt het bij Phoenix Brussels.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?