| Arbeiders zijn bezig met het Constant Vanden Stockstadion om te dopen tot Lotto Park (archiefbeeld).

Lotto Park levert RSCA 1,35 miljoen euro per jaar op

SN
© BRUZZ
13/07/2019

De naamsverandering van het Constant Vanden Stockstadion naar Lotto Park zorgde voor onvrede bij veel fans. Voor voetbalclub Anderlecht hangt er een mooi prijskaartje aan vast. “Zonder hadden we Kompany niet naar hier kunnen halen.”

Om de goedkeuring van de fans los te weken, haalde RSCA vrijdag alle argumenten boven om de naamsverandering van het Vanden Stockstadion naar Lotto Park te verantwoorden. “Het stadion was al eens van naam veranderd, ook de oude directie dacht al aan een naamsverandering, iedereen doet het tegenwoordig in Europa,” aldus PR-man David Steegen.

Doopcentjes

Maar de belangrijkste reden is financieel. Tegenover de naamsverandering staat een mooie jaarlijkse storting van 1,35 miljoen euro aan voetbalclub Anderlecht, weet La DH. “Zonder sponsors als Lotto, zou Kompany niet teruggekomen zijn, had Nasri niet getekend, en zouden we niet kunnen investeren in de opleiding van de jongeren,” zei Steegen vrijdag al.

Het is niet het grootste sponsorcontract van Anderlecht (BNP betaalt 3 miljoen), maar het is een mooi bedrag voor de omdoping van een stadion. Ter vergelijking: Versluys betaalt in Oostende 450.000 per jaar. RSCA evenaart het contract van Brighton in de prestigieuze Engelse Premier League (1,3 miljoen euro per jaar). Maar Manchester City krijgt maar liefst 21,4 miljoen euro per jaar van Etihad.

Nieuw stadion?

Lotto Park en Anderlecht hebben in 2018 een contract getekend voor vijf jaar. Maar Anderlechtvoorzitter Marc Coucke had eerder al laten verstaan dat hij graag een nieuw stadion zou bouwen. Een verhuizing lijkt evenwel nog niet voor morgen.

“Zelfs als we nu de perfecte locatie zouden vinden, moeten we minstens vier jaar wachten voor het gebouwd is. We kennen de moeilijkheden in België met de bouwvergunningen,” zegt CEO Jo Van Biesbroeck aan La DH, alluderend op het afgevoerde Eurostadion.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Economie , Sporting Flagey , lotto park , Constant Vanden Stockstadion , Marc Coucke , Jo Van Biesbroeck , David Steegen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni